PK is gecertificeerd om beveiligde verbindingen tot stand te blijven brengen tussen goed beheerde zorgsystemen van zorgaanbieders en het LSP.

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van patientgegevens via de landelijke zorginfrastructuur, het zogeheten landelijk schakelpunt (LSP). Vanuit deze verantwoordelijkheid is er een programma van eisen opgesteld waaraan IT bedrijven moeten voldoen om geregistreede zorgverleners aan te sluiten op het LSP. Op basis van deze eisen stelt VzVz een externe audit verplicht. Afgelopen januari is PK onderworpen aan deze audit met als positief resultaat dat PK beveiligde verbindingen tot stand mag blijven brengen tussen goed beheerde zorgsystemen van zorgaanbieders en het LSP.

"ICT-leveranciers spelen een belangrijke rol voor zorgaanbieders bij het aansluiten op het LSP. Zij zorgen ervoor dat de informatiesystemen van de zorgaanbieders aan de vereiste kwalificaties voldoen. Een zorgaanbieder mag de zorginfrastructuur van het LSP alleen gebruiken als zijn zorginformatiesysteem voldoet aan de eisen voor een goed beheerd systeem (GBZ). Dit betekent dat zijn zorginformatiesysteem XIS-typegekwalificeerd is door Nictiz en de acceptatietesten van de VZVZ heeft doorlopen. Daarnaast is voor het gebruik van netwerkdiensten een goed beheerd zorgnetwerk (GZN) vereist."

Bron: vzvz.nl

Bekijk meer geaccepteerde GZN'en voor VzVz

Meer PK nodig?

Contact

Wij staan voor u klaar om uw organisatie meer vermogen te geven. Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.