Schiphol, februari 2015 – Door een samenwerking tussen Meditaxi en PK Automatisering zullen meer spoedartsendiensten het CU-BOX® platform voor mobiele berichtenuitwisseling kunnen uitproberen. Meditaxi is half februari gestart spoedauto's, voorzien van CU-BOX®, op basis van proef ter beschikking te stellen aan huisartsenposten.

Voor de spoedeisende zorg zijn in Nederland diverse instanties verantwoordelijk. Naast de regionaal georganiseerde ambulancediensten, bereikbaar via de 112-centrale, kennen we ook de eveneens regionaal georganiseerde huisartsenposten, waar meldingen binnenkomen buiten de reguliere openingstijden van de huisartspraktijken. De huisartsenposten beschikken over voertuigen waarmee behandelaars zich naar de patiënten verplaatsen. Voor deze vorm van hulpverlening zijn normen opgesteld aangaande de aanrijdtijd, te weten de tijd die verstrijkt na het tijdstip waarop de telefoon wordt opgenomen op de huisartsenpost en het tijdstip waarop de auto stopt bij de patiënt. Voor het vaststellen van de tijd is het nodig data te combineren vanuit drie afzonderlijke registraties: log telefooncentrale, informatiesysteem op de huisartsenpost, navigatiesysteem spoedauto...

Lees het complete artikel op Persberichten.com

Meer PK nodig?

Contact

Wij staan voor u klaar om uw organisatie meer vermogen te geven. Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.