InterSystems, leverancier van het marktleidende platform voor geïntegreerde gezondheidszorg, kiest PK als partner om moderne ICT-technologie aan kritische zorgapplicaties te koppelen. Snelheid, schaalbaarheid en bedrijfszekerheid vormen de grondslag van levensbelangrijke automatiseringstoepassingen.

14 december 2016

SaaS en ESB vergemakkelijken wisselen van applicaties

Moeten we onze cliënten een internetverbinding aanbieden? Een jaar of vijf geleden was die vraag binnen het bestuur van een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking niet vreemd. Inmiddels is het duidelijk dat iedereen in de samenleving toegang moet kunnen hebben tot internet. Bij de Noord-Hollandse zorginstelling ‘De Waerden’ won vier jaar geleden de vernieuwingsdrang het van de twijfel. Alle cliënten hebben sinds die tijd gratis internet en gratis vaste telefonie.

30 november 2016

PK koppelt cliënt- aan medisch dossier ZNWV

Bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) is de enterprise service bus (ESB) Ensemble van InterSystems operationeel. Hiermee realiseerden wij een eerste koppeling tussen het CuraZorg-cliëntendossier en het YSIS-medische dossier van ZNWV, waarin de behandelaars van de instelling hun bevindingen registreren.

19 september 2016

Ensemble ESB

Een enterprise service bus (ESB) is een architecturele softwareconstructie waarmee de communicatie tussen de afnemers van diensten (“service”) en aanbieders hiervan, vereenvoudigd wordt. Deze generieke clouddienst is een combinatie van een Virtual Private Server en software “Ensemble” waarop informatiestromen ontwikkeld kunnen worden en een integratie oplossing gemaakt kan worden tussen meerdere bestaande informatieverwerkende systemen.

Meer informatie over Ensemble ESB

13 juli 2016

Nieuwe variant voor ritregistratie

CU-BOX® mobiel informatieplatform voor spoedhulpverleners is uitgebreid met een nieuwe variant. Deze vergt geen speciale inbouwwerkzaamheden in het voertuig en is gericht op gebruik door spoedartsen, spoedautochauffeurs en andere voor spoedhulpverlening-gecertificeerde medewerkers.

29 juni 2016

Team PK fietst voor een gezonde toekomst

Een rondje Nederland heeft € 322.348 opgebracht voor Cycle for Hope, een sponsortocht om Stichting de Hoop in Dordrecht te steunen. Met een team van 11 renners en begeleiders werd op 23 t/m 25 juni 1.200 kilometer afgelegd binnen 48 uur. Wij bedanken alle sponsoren en deelnemers voor deze knappe prestatie.

23 mei 2016

gemakkelijk mobiel informatieplatform voor spoedhulpverleners

PK Automatisering heeft het CU-BOX® mobiel informatieplatform voor spoedhulpverleners uitgebreid met een variant die zich zonder speciale inbouwwerkzaamheden in het voertuig gemakkelijk laat gebruiken door spoedartsen, spoedautochauffeurs en andere voor spoedhulpverlening gecertificeerde medewerkers. De kosten vormen niet langer een belemmering voor spoeddiensten die doorgaans voor hun operationele uitgaven met krappe budgetten moeten werken. PK zal het systeem demonstreren tijdens ExpoRIC 2016, het vak evenement voor veiligheidsprofessionals, dat van 2 tot en met 4 juni wordt gehouden op vliegveld Twenthe, de voormalige vliegbasis bij Enschede.

23 mei 2016

Supermarktketen Jan Linders koppelt datastromen tussen applicaties

Jan Linders, een supermarktorganisatie met een hoofdkantoor in het Limburgse Nieuw Bergen en 59 winkels in Zuid Oost Nederland, gaat met behulp van Ensemble van InterSystems data uitwisselen tussen de verschillende informatiesystemen van de onderneming. De Enterprise Service Bus (ESB) wordt geïmplementeerd door de Caesar Groep.

31 maart 2016

CU-BOX® Update

De website van CU-BOX® in een nieuw jasje! In deze omgeving presenteren wij ons concepten met betrekking tot het mobiele communicatie-platform voor spoedeisende hulp.

28 januari 2016

Cycle for Hope 2016

PK doet mee met Cycle for Hope 2016. Wij willen als team een krachtige prestatie neerzetten en andere mensen aanmoedigen met een zetje in de rug, door 1.200 kilometer door Nederland te fietsen (400 km per renner). Onze inspanning duurt 48 uur, terwijl we beseffen dat anderen vaak een zwaarder gevecht moeten voeren.

Steun ons!

21 december 2015

Zonnehuis Groep aan de slag met Zorgbus

Het Ministerie van VWS kwam in mei 2012 met een nota onder de titel ‘TOEKOMSTBEELD 2016: Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning’. Een prominente plaats in deze toekomstschets is voorbehouden aan de Zorgbus: een gemeenschappelijk platform dat participanten in een zorgketen de informatie laat delen waarmee ze hun processen aansturen. Bij de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Zonnehuisgroep Noord zijn ze inmiddels begonnen met het concretiseren van de Zorgbus door middel van integratie van de bestaande applicaties via een ESB. Kostenbesparingen en procesverbeteringen liggen in het verschiet.

29 oktober 2015

Integratie software PaaS vanuit Tier 4 Datacenter

PK gaat een PaaS dienst ontwikkelen voor systeemintegratie vanuit het Tier 4 datacenter van KPN op het terrein van de High Tech campus in Eindhoven. PK gaat met zijn systemen die zijn ondergebracht in dit datacenter het Ensemble platform van InterSystems aanbieden.

02 maart 2015

Meditaxi probeert CU-BOX® in spoedauto van huisartsenposten

Schiphol, februari 2015 – Door een samenwerking tussen Meditaxi en PK Automatisering zullen meer spoedartsendiensten het CU-BOX® platform voor mobiele berichtenuitwisseling kunnen uitproberen. Meditaxi is half februari gestart spoedauto's, voorzien van CU-BOX®, op basis van proef ter beschikking te stellen aan huisartsenposten.

23 februari 2015

Spoeddienst uit de brand door IT

De huisartsenposten in Zuidoost-Brabant hebben de ITinfrastructuur aangepakt.

'Het is toch vreemd dat ik op elk uur van de dag vanachter mijn pc een vliegtuigstoel kan reserveren, maar dat ik mijn huisarts eerst moet bellen om te vragen of ik bij hem terecht kan', aldus Gerben Welling, directeur van de Centrale Huisartsen Posten in Zuidoost-Brabant. Hij greep een ramp aan om een snelle verbetering in de technische bereikbaarheid en de digitale dienstverlening door te voeren.

08 januari 2015

Certe ontwikkelt eigen middleware voor POCT analyse apparatuur

Proefproject met e-diagnostiek levert gevalideerde data en tevens snel uitslagen bij huisartsen.

Leveranciers van consumenten ICT, zoals Samsung en Apple (Apple Watch) gaan zich met hun smart devices richten op de markt voor zorgverlening. Meer self service kan de zorg goedkoper maken. Of de kwaliteit beter wordt, moet worden afgewacht. Bij zelfdiagnose op grote schaal is de kans groot dat zorgvuldig opgebouwde medische dossiers worden vervuild door niet-gevalideerde data. Certe uit Groningen streeft met POCT-analyseapparatuur bij huisartsen naar zowel een razendsnelle uitslag als naar betrouwbare gevalideerde data.

Mobile Health Care 2014
28 oktober 2014

Terugblik Mobile Health Care 2014

Op 9 oktober 2014 week vond het 3e Mobile Healthcare Congres plaats. Dit congres is het grootste BeNeLux congres en het jaarlijkse ontmoetingspunt van meer dan 500 belangrijke spelers uit de mHealth value chain. Het platform biedt een overzicht van best-practices van mHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Tijdens het congres wordt besproken hoe we de barrières slechten en met welke oplossingen, voor een doorbraak in mHealth. (Bron: Mobile Health Care 2014)

02 mei 2014

Certe kiest voor InterSystems

Fusieorganisatie Certe kiest voor de Enterprise Service Bus van InterSystems om IT integratie tot stand te brengen. Certe is een fusie organisatie van LabNoord en LVI (Laboratorium Voor Infectieziekten). Met ongeveer 1000 medewerkers het grootste Laboratorium voor Medische Diagnostiek (Klinische Chemie, Microbiologie en Functieonderzoek) in Nederland.

11 maart 2014

VzVz en PK

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van gegevens via de zorginfrastructuur van het LSP. De VZVZ zorgt ervoor dat het netwerk goed functioneert, zodat bijvoorbeeld zorgverleners alleen de gegevens kunnen inzien die voor hun beroepsgroep zijn toegestaan. Zo kan een huisarts wel een samenvatting van het huisartsdossier inzien, maar een apotheker niet.

24 september 2013

Veiliger en efficiënter werken door de uzi-pas

De Unieke Zorg Identificatie pas, afgekort UZI-pas, bevat de elektronische identiteit van de pashouder. Het is net als het reguliere paspoort een belangrijk persoonsgebonden 'waardedocument'. De UZI-pas is qua uiterlijk vergelijkbaar met een bankpas.

24 september 2012

Telefonische bereikbaarheid centrale huisartsendienst Drenthe

De Centrale Huisartsendienst Drenthe verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in de avond-, nacht- en weekend uren en tijdens de feestdagen, in een groot deel van Drenthe, in de regio Appelscha en een groot deel van de kop van Overijssel (regio Staphorst en Steenwijk). De Centrale Huisartsendienst Drenthe en de huisartsenposten werken uitsluitend op telefonische afspraak en om deze reden is de telefonische bereikbaarheid van cruciaal belang.

Meer PK nodig?

Contact

Wij staan voor u klaar om uw organisatie meer vermogen te geven. Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.